Het was groot feest voor onze big band het afgelopen weekend. En dit mag je gerust letterlijk nemen!

Zaterdag avond 12 maart waren wij voor de eerste maal te gast bij de vrienden van de tennisclub TC Bolderberg voor hun jaarlijkse Gala avond te openen. Een feest tot in de kleinste details geregeld in hun impressionante tennishal die voor de gelegenheid omgetoverd werd tot een prachtige feestzaal met allerhande buffetten, dranken en enkele muzikale intermezzi om groot aantal net uitgedoste gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.
Zoals eerder gezegd, wij mochten de spits afbijten en dat deden wij ook met verve! We brachten een set van onze licht verteerbare klassiekers om zo de mensen, terwijl ze binnenkwamen en een hapje en drankje werd aangereikt, al meteen in de sfeer te brengen van hoe een gala avond hoort te zijn.

Omdat we ook sponsor waren van het geheel, werden we na onze set uitgenodigd om mee aan te schuiven voor een heerlijk feestmaal wat uiteraard de sfeer in zo een bende alleen maar ten goede komt.
Er werd gelachen, gedronken, meer gegeten en dit allemaal terwijl één van onze drijfende krachten achter onze band, Hubert Kerkhofs zich voorbereide op zijn acte de presence.
Omstreeks 22u kwam hij met onze ritme sectie de zaal in, volledig geschminkt, witte zakdoek in de hand, trompet in de andere hand.
Een reeks van de beste Louis Armstrong klassiekers werden door hem gezongen en gespeeld op een manier waar veel artiesten nog wel eens iets van zouden kunnen bijleren. Muziek (zowel zang als trompetspel) recht uit het hart met de bekende rauwe stem van Louis deed de zaal helemaal loos gaan en werd uiteindelijk met luid aplaus onthaald.

Zo deden wij wat van ons verwacht werd en ging de avond verder de nacht in.
De tasty Town big band kon helaas niet tot het einde blijven want het was weer vroeg dag voor ons.

Op zondagochtend,13 maart om 11u was het tijd voor ons 2de luik van de  Big Band Battle die wij dit jaar organiseerden  met de 7 o’clock big band uit Knokke-Heist (op 4 oktober 2015 waren wij al te gast in Knokke-Heist).
Vroeg dag dus, 9u was het bestuur al present voor de inkleding, opbouw van toog en zaal van het Conservatorium Hasselt die zo gastvrij waren om ons deze ruimten ter beschikking te stellen.
Nog een beetje in de losse sfeer van de avond er voren, werd er al lachend alles aan gedaan om dit vooraleer de eerste gasten arriveerden, in orde te brengen.
Veel handen maken weinig werk was hier duidelijk wel van toepassing en zo konden we om 11u het podium betreden en als eerste band dit ochtend concert openen.
De zaterdagavond had duidelijk goed dienst gedaan als repetitie en trok deze bigband zich als een strakke machine op gang.

Goede duidelijke time en frasering, mooi samenspel, goede groove, alle ingrediënten waren dadelijk aanwezig en maakte dat dit een concert was om duimen en vingers van af te likken. Genieten van de eerste tot de laatste noot! Vele mensen konden dit na het concert beamen!
De tijd vliegt als je fun hebt en dat was ook het geval met deze set.De bigband groet het publiek verlaat het podium, het publiek gaat richting cafetaria voor extra vitamientjes om zo na de pauze terug plaats te nemen voor het concert van onze gasten.

Olv Yves fernandez solino, brachten zij na een lange busreis, het beste van hun repertoire. Het enthousiasme straalt van hun gezichten en dat werkt op het gemoed van het publiek dat lustig mee bewoog in hun klapstoeltjes.

Twéé charmante zangeressen zetten nog de kers op de taart en zo sluiten ze deze prachtige ochtend af. Stralend weer, stralende gezichten en het was nog niet gedaan. Met dank aan de ploeg konden de muzikanten nog aanschuiven voor een heerlijke portie stoofvlees, een klein drankje en een ijsje om af te toppen waarna onze gasten na een afsluitend woordje van Hubert werden uitgewuifd.

Het was feest, feest en nog eens feest, zoals muziek hoort te zijn; altijd en overal! 

Text: C.N.

Je mag hem beschouwen als de grootste van België, misschien wel Europa, maar eigenlijk is hij een topper op wereldvlak.
We hebben het dan over Bert joris, trompettist arrangeur die met zijn omfloerste toon en lyrische lijnen, waanzinnige composities en arrangementen , al vele harten heeft veroverd.
In de Belgische jazz scene is hij een grote inspriratie bron voor velen en door zijn zachte aanpak en goed onderbouwde masterclasses zette hij al ontelbare professionele en amateur musici, op het juiste pad.
Dit geluk viel ook onze Tasty Town Big Band te beurt.
Op 11 februari 2016 was hij te gast in De Ploeg om een repetitie te leiden van onze band.

Al enkele weken hielden wij ons bezig met één van Bert’s meesterwerken te lezen en spelen nl “Walkin’ Tiptoe”.
Dit was dan ook het uigangspunt van deze masterclass die wij in alle rust van hem kregen.

Veel aandacht voor juiste timing en frasering, duidelijke informatie voor de ritme sectie om onze band beter te begeleiden en als kerst op de taart gaf hij na een heerlijke maaltijd een prachtig concert in het café van de ploeg.
Recht vanuit het hart, omspeelde hij mooie melodieen, soms standards soms stukken van zijn hand.

Een eerlijke oprechte mens die door zijn jaren ervaring op een bescheiden manier ons allen weer wat verder zette in onze muzikale ontwikkeling,

BEDANKT BERT JORIS !!!

text C.N.

BIGBAND BATTLE
7 O’Clock Bigband o.l.v. Yves Fernandez
De Kunstacademie Knokke-Heist
Tasty Town Bigband o.l.v. Carlo Nardozza
Conservatorium Hasselt

BigBand-Battle-7Oclock-1

Wat wil een mens nog meer om de dag te beginnen, verse zeelucht, twee big bands die met veel bezieling voor u optreden en dit alles afgesmaakt met een frisse pint, koffie of….? (want het is nog vroeg)
De 7 O’Clock Big Band van Knokke zijn voor ons een uitstekende gastheer en openen deze Battle o.l.v. Yves Fernandez Solino, geen onbekende naam in het Belgisch jazz landschap. Een heerlijke mix van easy listening big band traditionals al dan niet met zangeres. De solisten en blend van deze band leveren duidelijk bewijs van een goede opleiding en vooral een plezierige sfeer in deze academie.

7'Oclock BigBand

Een sfeer die we ook terugvinden bij de Tasty Town Big Band.
Nog vermoeid van de reis beginnen ze aan hun optreden voor hun collega’s en symphatisanten aan zee. Een variërende  set van standards en minder bekende big band stukken waarin elke muzikant wel op zijn moment zijn solo in heeft, denk maar aan een prachtige ballade feature voor Ludo op baritone-sax, een vlotte bossa voor Ellen op trompet of gewoon een heavy swing nummer voor onze sax sectie. De tijd vliegt als je je zo amuseert. Zo ook deze set en voormiddag.

SONY DSC

Natuurlijk volgt na het muzikale optreden een verbroedering aan de eettafel en of aan de toog,een gezellige middag onder elkaar als liefhebbers van dit genre maar daar gaan we niet te veel details over prijs geven.
Wordt alleszins vervolgd op 13 maart 2016 in Hasselt met dezelfde twee bands.
Wij informeren jullie daar nog verder over
Text: C.N