Tussen de soep en de patatten

Het was groot feest voor onze big band het afgelopen weekend. En dit mag je gerust letterlijk nemen!

Zaterdag avond 12 maart waren wij voor de eerste maal te gast bij de vrienden van de tennisclub TC Bolderberg voor hun jaarlijkse Gala avond te openen. Een feest tot in de kleinste details geregeld in hun impressionante tennishal die voor de gelegenheid omgetoverd werd tot een prachtige feestzaal met allerhande buffetten, dranken en enkele muzikale intermezzi om groot aantal net uitgedoste gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.
Zoals eerder gezegd, wij mochten de spits afbijten en dat deden wij ook met verve! We brachten een set van onze licht verteerbare klassiekers om zo de mensen, terwijl ze binnenkwamen en een hapje en drankje werd aangereikt, al meteen in de sfeer te brengen van hoe een gala avond hoort te zijn.

Omdat we ook sponsor waren van het geheel, werden we na onze set uitgenodigd om mee aan te schuiven voor een heerlijk feestmaal wat uiteraard de sfeer in zo een bende alleen maar ten goede komt.
Er werd gelachen, gedronken, meer gegeten en dit allemaal terwijl één van onze drijfende krachten achter onze band, Hubert Kerkhofs zich voorbereide op zijn acte de presence.
Omstreeks 22u kwam hij met onze ritme sectie de zaal in, volledig geschminkt, witte zakdoek in de hand, trompet in de andere hand.
Een reeks van de beste Louis Armstrong klassiekers werden door hem gezongen en gespeeld op een manier waar veel artiesten nog wel eens iets van zouden kunnen bijleren. Muziek (zowel zang als trompetspel) recht uit het hart met de bekende rauwe stem van Louis deed de zaal helemaal loos gaan en werd uiteindelijk met luid aplaus onthaald.

Zo deden wij wat van ons verwacht werd en ging de avond verder de nacht in.
De tasty Town big band kon helaas niet tot het einde blijven want het was weer vroeg dag voor ons.

Op zondagochtend,13 maart om 11u was het tijd voor ons 2de luik van de  Big Band Battle die wij dit jaar organiseerden  met de 7 o’clock big band uit Knokke-Heist (op 4 oktober 2015 waren wij al te gast in Knokke-Heist).
Vroeg dag dus, 9u was het bestuur al present voor de inkleding, opbouw van toog en zaal van het Conservatorium Hasselt die zo gastvrij waren om ons deze ruimten ter beschikking te stellen.
Nog een beetje in de losse sfeer van de avond er voren, werd er al lachend alles aan gedaan om dit vooraleer de eerste gasten arriveerden, in orde te brengen.
Veel handen maken weinig werk was hier duidelijk wel van toepassing en zo konden we om 11u het podium betreden en als eerste band dit ochtend concert openen.
De zaterdagavond had duidelijk goed dienst gedaan als repetitie en trok deze bigband zich als een strakke machine op gang.

Goede duidelijke time en frasering, mooi samenspel, goede groove, alle ingrediënten waren dadelijk aanwezig en maakte dat dit een concert was om duimen en vingers van af te likken. Genieten van de eerste tot de laatste noot! Vele mensen konden dit na het concert beamen!
De tijd vliegt als je fun hebt en dat was ook het geval met deze set.De bigband groet het publiek verlaat het podium, het publiek gaat richting cafetaria voor extra vitamientjes om zo na de pauze terug plaats te nemen voor het concert van onze gasten.

Olv Yves fernandez solino, brachten zij na een lange busreis, het beste van hun repertoire. Het enthousiasme straalt van hun gezichten en dat werkt op het gemoed van het publiek dat lustig mee bewoog in hun klapstoeltjes.

Twéé charmante zangeressen zetten nog de kers op de taart en zo sluiten ze deze prachtige ochtend af. Stralend weer, stralende gezichten en het was nog niet gedaan. Met dank aan de ploeg konden de muzikanten nog aanschuiven voor een heerlijke portie stoofvlees, een klein drankje en een ijsje om af te toppen waarna onze gasten na een afsluitend woordje van Hubert werden uitgewuifd.

Het was feest, feest en nog eens feest, zoals muziek hoort te zijn; altijd en overal! 

Text: C.N.