Over Ons

Over Ons

Door de groeiende belangstelling voor de jazzopleidingen in de Limburgse muziekscholen – met veel ‘amateur-jazzmuzikanten’ als natuurlijk gevolg – is er volgens ons een tekort aan orkesten waar deze mensen hun hobby verder kunnen beoefenen en ontwikkelen. Enkele enthousiastelingen besloten daarom om de ‘Tasty Town Big Band’ boven de doopvont te houden: een big band in de ‘klassieke’ bezetting, gegroeid vanuit het Hasselts Conservatorium en genoemd naar de stad van de smaak.

Carlo Nardozza en Mylene Schrijen, twee leraren van hetzelfde conservatorium, staan aan het roer van dit muzikale schip; aan boord verder een selectie waanzinnig geïnteresseerde muzikanten uit de Euregio, allemaal met dezelfde passie voor bigbandmuziek. Drie dingen hebben al deze mensen gemeen: jazzmuziek, samen leren en ontdekken, en (last but not least) plezier vóór, tijdens en vooral na de repetitie – wat zich ook duidelijk vertaalt op het podium!

Het repertoire gaat van de traditionele Basie- en Ellingtonstukken tot het recentere werk van Goodwin en Mintzer, en groeit evenredig met het stijgende niveau van de band. Ondertussen hebben we al een hele reeks optredens achter de rug; het bestuur werkt verder aan de uitbouw van deze organisatie en haar netwerk, wat zeker bewijst dat we een orkest zijn met toekomst!

Bent u geïnteresseerd om als muzikant mee te spelen? Wilt u ons eens aan het werk horen of zien? Wilt u ons boeken voor een optreden? Kom gerust eens langs tijdens de vaste repetities (elke eerste en derde donderdag van de maand in eetcafé De Ploeg in Diepenbeek), of contacteer ons via deze website of de facebookpagina.

Tot horen en zien?

Dirk Jorissen
Voorzitter TTBB

Geef een reactie

required